Sytten udveje i en verden på afveje #8: Skru op

Nogen gange skal man ikke tænke eller analysere eller forholde sig til tingenes tilstand; i stedet skal man lade sig flyde med følelsernes raseren og blive kastet rundt, hylet ud af den og sat skakmat af noget, der ikke kan være i et skema. Til dette er musik fantastisk – musik kan ligesom dufte sende en tyve år tilbage, til dengang verden var ung og man selv ligeså. Hermed nogle bud på musikalske følgesvende udi følelsernes huseren:

Når du er trist på den højstemte måde – mindes en kær afdød; har gennemgået en svær, men veloverstået periode, eller affundet dig med en vanskelig og rigtig beslutning: Lyt til Pentatonix’ Halleluja . Skal der skrues endnu mere op for patos’en, vælger du Mozarts Requiem.

Når livet er noget møg, men de skal ikke få dig ned med nakken! Ingen forstår dig, du er blevet fyret, manden er skredet, bankkontoen tom, men du kæmper alene fremad i storbyen efter devisen Ensom, men stærkEst-ce que tu m’aimes? med Maître Gims.

Livet er fabelagtigt, helt ubeskriveligt skønt. 12 til eksamen, udsigt til ferie og (engang i en fjern fremtid) på vej til stranden i klip-klapper og solhat: Uptown Funk eller Cake by the Ocean

Du kan næsten ikke vente til det bliver december og jul, med julefrokoster og kalendergaver og granguirlander i gaden, men Last Christmas er trods alt liiiige at overgøre det, så i stedet lytter du til  Do they Know it’s Christmas.

Du kan næste ikke vente til det bliver jul, med hvide stearinlys og stemningsfulde julegudstjenester og vanillekranse bagt på oldemors opskrift: Bachs Juleoratorium

Dit liv går op i lønarbejde og lektiehjælp og madlavning og vinterdækskift, men i virkeligheden bor der en sindsygt karismatisk femme fatale/machoman indeni, som styrer natten, hvis han/hun ellers havde tid og overskud: Modern Noir Songs

Din indre femme fatale/machoman føler sig træt: Cigarettes after sex

Du kan næsten ikke være i dig selv over at skulle bruge lørdag formiddag på at vaske gulve, og du har seriøst brug for noget opmuntring, du kan vrikke til, mens du skurer plankerne med lunt sæbespånevand: It’s Raining Men eller I Need a Hero eller I Will Survive.

Du trænger seriøst til et godt grin, og det får du med Brotherhood of Man. Er du overskudsagtig, danser du med og giver andre et godt grin.

Udvej nummer otte: Skru op!

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s