Dagbog fra et lukket land. Dag 9.

Før de liberale børneopdragelsesidealer kom på banen, hed det Ro, Renlighed og Regelmæssighed. I disse dage er vi alle børn af coronakrisen, og jeg tror, de gammeldags dyder har sin ret under de nye forhold. Når verden er kaos, er der brug for orden på de indre linjer.

Regelmæssighed har der været masser af. Startede dagen med en tur i Øresund, og selv ikke den begivenhed undgik sig de nye corona-rutiner – pludseligt nikkede vi ikke som det første venligt til forbipasserende på den smalle badebro, men kiggede væk og gjorde os så tynde som muligt, velvidende at det er umuligt at holde 2 meters afstand, når man passerer hinanden på en max halvanden meter bred bro. Bades skulle der, og det blev der, og der er i øvrigt ikke noget, der kan vække ens livsmod som et dyp i det kolde havvand, skulle jeg hilse og sige.

Efter morgenmaden cyklede jeg min nye sædvanlige tur til Lars, den lokale fiskehandler. Ham vil jeg frygteligt nødigt undvære, når karantænen er ovre, så vi spiser mere fisk her i huset end nogensinde og håber, andre i nabolaget gør det samme. På vejen tilbage aflagde jeg mit nye sædvanlige visit i den lokale Lidl – en butik, jeg meget sjældent har frekventeret før, men der er befriende brede gange, håndsprit ved både indgang og udgang, og så er det på vej til min mor, som jeg køber ind for i disse dage. Derefter vareaflevering på den nye sædvanlige måde: jeg stiller stofposen med varer, banker på, træder to meter tilbage, mor åbner og tager varerne op af posen og smider den tilbage til mig, og så vender vi lige verdens gang, som den ser ud fra hvert vores hjem.

Og så er der blevet luftet dyner og puder og madrasser og tæpper. Ud med vinterhalvårets støv, ind med den livsalige lugt af frisk luft. Drak en kop kaffe, kiggede i avisen, tog en dyb indånding og kastede mig over børnenes badeværelse på den seriøse måde – der, hvor man ligger på knæ og skraber fuger med en gammel tandbørste. Ryddede op i deres skab og undrede mig over fundet af 9 (!) halvtomme deodoranter. Imponerende, at et rum på mindre end 2 kvadratmeter kan tage en hel eftermiddag at komme i dybden med. Det var også længe siden…

Dagen skal sluttes på sædvanlig vis i selskab med DCI Vera Stanhope fra Newcastle, og alt i alt er der absolut intet epokegørende sket her i huset i dag, hvilket også kan have sin egen charme.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s