Dagbog fra et lukket land. Dag 5.

Endnu en dag på kontoret (som Jesper Skibby sagde efter en lang dag i sadlen under Tour de France). Mails, skype, mails, skype, mobil, mails, skype. Plus naturligvis skolelærer, madmor, oprydder, afrydder. En særlig tak skal gå til Randers Regnskov, der hver dag sender liveundervisning for børnene klokken 9. I dag handlede det om tænder, og i morgen handler det om… blomsterne og bierne, om jeg så må sige, og det er vi flere i hustanden, der ser frem til.

Som jeg ser det, så har alle vi, der ikke lige nu knokler på sygehusene og eller andre steder nederst i behovspyramiden, følgende opgave – i prioriteret rækkefølge:

Sørge for ikke at bære smitte videre, og det er derfor, vi holder ud af trisse rundt inden for husets fire vægge, selv om vi GODT NOK får set meget til hinanden i disse dage.

Passe på os selv, så vi ikke kommer til skade og får behov for at trække på sundhedsvæsenet. Agere vores egne arbejdsmiljørepræsentanter og huske at rejse os fra den håbløse hjemmearbejdsstilling ved køkkenbordet (eller som min bror i Frankrig: det nyindkøbte havebord) og rette kroppen ud, så vi ikke ender som skrutryggede stakler, der går og falder over vores egne tøfler.

Holde hjulende kørende, så godt vi kan. Vi med børn sørger for, at skolelærerne ikke har en alt for uoverskuelig opgave, når skolen starter igen, og vi med hjemmearbejde passer vores arbejde online bedst muligt, så alt ikke bryder sammen derude, og vi med løn, der stadig tikker ind, prøver at bruge dem så godt vi kan i lokalsamfundet – så meget det nu kan lade sig gøre, for det bliver jo sværere og sværere.

Og ikke mindst: holde humøret oppe, ikke hælde galde ud i offentligheden, og lad være med at lade vores irritation, bekymringer og frustrationer gå ud over dem omkring os, hverken fysisk eller virtuelt. I disse dage er det en værdsat dyd at udvise fremtidstro og optimisme, og hvis man kan dele ud af den til andre, så go ahead. Der er brug for det i disse bekymrende tider. I den ånd vil jeg glæde mig over den smukke forårsdag, vi oplevede i dag – helt uden regn, og med blid sol i ny og næ.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s