Hvis livet giver dig citroner

… så skynd dig at bage en masse af Yvettes lækre citronmuffins!

“Evigt ejes kun det tabte” sagde min far (med et citat af Henrik Ibsen) til mig, dengang jeg havde mistet en fin Charlotte Lynggaard-halskæde på en gåtur i det særegne naturområde omkring  Rudolph Tegner-museet i Dronningmølle. Og sandt er det jo, at vi kun har vores ting og menneskene omkring os til låns, så nyd dem, mens de er her. Og nyd minderne bagefter.

Det har jeg tænkt ekstra meget på i den sidste tid, der har været lidt vel fyldt op af tab. Først tog vi afsked med en 54-årig kvinde fra vejen, der måtte sige farvel til livet som følge af sygdom. Og tilbage står mand og to store børn, der nu skal levet med tabet af kvinden i deres liv.

I den knap så tragiske, men ikke desto mindre mindre meget vemodige ende måtte jeg endvidere sige farvel til vores genbofamilie, som vi har delt hverdag med i ti år. Ud og ind af hinandens huse, lån af mælk, spontan kaffedrikning i solen, børnefødselsdage osv. De har forladt storbyen til fordel for skov og strand, og det er dem så vel undt – det er bare os andre, der nu skal have fyldt et tomrum op efter dette tab af værdifulde hverdagsoplevelser.

Oven i alt dette er det det ekstra dejligt, at foråret har holdt sit indtog med sol og lunere luft. Nogen gange er alt bare nemmere, når man sidder i en lun krog udenfor og bliver varmet igennem af solen.  Og hvad er mere naturligt end at fejre solskinnet med en omgang citronmuffins? Det gør vi her i salonen, og vi følger denne enkle opskrift:

Ingredienserne til ca. 20 citronmuffins er:

Kagedej:

 • 250 g sukker
 • 250 g blødt smør
 • 4 æg
 • 250 g mel
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 tsk. vanillepulver
 • skal og saft af halvanden citron

Glasur:

 • 150 g flormelis
 • skal og saft af 1/2 citron  (drop evt. citronskallen, hvis dine muffins skal spises af børn – de kan godt blive lidt overvældede af citronsmagen og den ujævne glasur)
 • lidt vand

Rør sukker og smør så længe, du har kræfter. Jo længere tid, jo bedre bliver konsistensen i sidste ende. Sætter man sig ud i solen og rører, orker man at blive ved ret længe.

Tilsæt æggene et ad gangen, og igen: røre, røre, røre for hver gang, du har puttet et æg i

Bland mel, bagepulver og vanilliesukker sammen og vend det i smørblandingen og rør sammen. Her er det ikke så vigtigt at røre længe.

Tilsæt til sidst citronskal og -saft.

Dejen puttes i muffinforme og bages i en forvarmet ovn ved 170 grader (ikke varmluft) på nederste rille. Når der ikke hænger dej ved, når man stikker i dem, er de færdige – det tager ca. 20-25 minutter. Man kan også lave en stor kage – så skal den nok have dobbelt så lang tid.

Når dine muffins er færdigbagte og kølet af, putter du glasur på.

Jeg foretrækker the frem for kaffe til citronmuffins, men det er jo en smagssag. Tilbage er der kun at sige velbekomme – og nyd smagen af citron og forår!

 

Advertisement

2 tanker omkring “Hvis livet giver dig citroner

 1. Kære Yvettes. Jeg har savnet dig. Tak for endnu et dejligt besøg i salonen. Evigt ejes kun det tabte. Den har jeg taget til mig. Tak. For det hele.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s