Tagensvej

Forleden gjorde jeg noget, jeg har haft lyst til længe, men aldrig får gjort. Jeg stoppede på vej hjem fra arbejde, inden afhentning af børnene, og satte mig ved vinduesbordet på en cafe med en kop kaffe. Og lavede ingenting. I en halv time. Telefonen blev i tasken, de dragende dameblade blev i tidskriftsholderen – det var kun mig & mine tanker, en cortado og udsigten til en befærdet vej i København.

Jeg bemærkede, at Socialdemokratiets valgplakater var sat fast med en bedre lim end SF’s. Jeg spekulerede på, om det mon er fysisk umuligt at lave en pæn tankstation – dén overfor var nemlig bemærkelsesværdig uskøn – og kom i tanker om Arne Jacobsens funkistankstation på Strandvejen i Skovshoved. Det kan altså lade sig gøre. Jeg noterede mig, at mange cyklister gaber fredag eftermiddag ved halvfire-tiden. Og at danskernes vintertøj bliver holdt i forbavsende ens grå-beige-sorte farvenuancer, og skulle vi ikke lave om på det? Mine tanker fløj 20 år tilbage til min kollegietid – der lå nemlig et kollegium skråt over for caféen – og jeg forsvandt ind i gamle minder og historier fra den gode tid. Småsnakken fra bordet ved siden af blandede sig med den lave musik fra radioen. Fyren ved bordet ved siden af lignede en hjemløs, men arbejdede på en Macbook, og sådan er der nok en del tendenser, jeg er blevet for voksen til at forstå. Og skummet i min cortado forblev forbavsende intakt, mens glasset blev mere og mere tomt. Efter en halv time sagde jeg tak for kaffe, og smuttede op på cyklen igen.

Da jeg forlod stedet, havde jeg det som om, jeg havde været til halvanden times meditation eller mindfulness. Mere skal der åbenbart ikke til – en halv time, hvor tankerne får lov at flyve, hvor blikket bliver fjernt, hvor man lægger mærke til bordet, man sidder ved (det var mørkebrunt), og lydene og menneskene og tingene omkring en. Hvor man kommer i kontakt med, hvad der egentlig rører sig indeni en, når man ikke konstant er optaget af at forholde sig til den daglige logistiske udfordring med arbejde, indkøb, familie og hus und so weiter i skøn forening. Og det sjove er, at når man sådan har nydt sit eget selskab uforstyrret en stund, så er man faktisk meget mere til stede, når man kaster sig ud i livet igen.

Prøv det – det koster kun 25 kr. og en halv time af din tid. Rigtig glædelig fredag!

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s