Nørrebro Runddel

I mit hjem har der udviklet sig en om ikke tradition så forventning blandt mine børn om, at jeg tager myslibrød med hjem fredag eftermiddag. Det gør jeg gerne, da jeg godt selv kan lide at markere overgangen mellem hverdag og week-end, og af denne grund befandt jeg mig fredag eftermiddag i Lagkagehuset ved Nørrebro Runddel. Nørrebrogade fredag eftermiddag har altid en ganske særlig stemning af  dynamik, forventningsfuld energi og cyklister i høj hastighed på vej hjem, og denne fredag i september var ingen undtagelse.

Hos bageren var energiniveauet endnu højere, og det skyldtes først og fremmest tre 6-årige drenge i højt humør. De skulle tilsyneladende hjem til den ene dreng og lege, og moderen havde lagt vejen forbi bageren på vej hjem med flokken. Inden for døren flød det med nummersedler, fordi den elektroniske nummermaskine var sjov at trykke på, og vi andre måtte så finde vores nummer på gulvet. Den ene dreng hang halvvejs oppe på disken, så han kunne få overblik over hele kageudvalget. Den anden dreng var optaget af, at moderen skulle give ham en undskyldning. Og den tredje dreng proklamerede højlydt og gentagne gange, at hans far var formand. Og moderen gjorde en ihærdig indsats for at holde ro i rækkerne.

Hvad der gør denne lille episode mindeværdig, er, at alle i lokalet valgte at tage det hele med et smil. Een ekspedient anerkendte, hvor sejt det var at være formandens søn. En anden spurgte moderen, hvornår hun slap for flokken, og hun svarede: ‘når formanden kommer kl. 8’. Og en tredje, meget ung ekspedient, oplyste os andre om, at hun ville vente nogen år med at få børn. Og vi andre gjorde vores for at signalere fuld opbakning til moderen, mens vi i det stille nok alle glædede os over, at vi ikke skulle have drengene med hjem.

Kald det god karma, positiv energi eller weekend-stemning. Lige meget hvad, så var der i hvert fald en fælles, stiltiende overenskomst om, at de tre fredsforstyrrere skulle tages med godt humør. Og det blev de, og alle forlod bageren i godt humør og sagde ‘god weekend’, når de gik. Om det var, fordi det var fredag, eller fordi solen skinnede, ved jeg ikke. Men jeg ved, at det var meget livsbekræftende at opleve overskud og højt humør, når situationen lige så godt kunne have affødt irritation og surt brok.

Tak for det og god week-end!

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s